foto Driversweb.cz

Peugeot 508

Datum článku: 15.7.2010 | Autor textu: Adam Špaček

Peugeot vzbudil na ženevském autosalonu patřičnou pozornost svým konceptem „5 by Peugeot“. Nyní ho představil v konečné podobě a zveřejnil několik technických podrobností.

Peugeot 508 ukazuje nový směr designu automobilů Peugeot v příštích letech. Nelze přehlédnout čelní masku s výraznou mřížkou chladiče. Připadá mi však, že více než Peugeot 407 připomíná vozy značky Audi. Od konceptu se vzhled vozu příliš nezměnil, novinkou je však provedení kombi. U toho si opět neodpustím podobnost zádě s Fordem Mondeo. Celkově však 508 působí kompaktně a elegantně.

Velikostí se Peugeot 508 se svými 4,7 metry řadí mezi 407 a 607, nicméně podle automobilky by měl oba modely nahradit. Pod karoserií se skrývá platforma shodná s tou použitou u modelu 407 a Citroënu C5. Doufejme, že se inženýrům podařilo alespoň trochu vylepšit jízdní neduhy plynoucí z enormního předního převisu a umístění motoru.

O tom, co nalezneme pod kapotou, toho zatím Peugeot mnoho neřekl, nicméně víme, že všechny dieselové agregáty budou nabízet systém stop/start e-HDi. Peugeot jde s dobou, a tak nás nemine ani hybridní verze. Peugeot 508 Hybrid4 bude kombinovat benzinový motor pohánějící přední nápravu a elektrický pohánějící tu zadní. Bude se tedy jednat o čtyřkolku s celkovým výkonem přibližně 200 koní a emisemi CO2, které dosahují hezkých 99 g/km.

Oficiální zveřejnění se všemi podrobnostmi by se mělo odehrát na pařížském autosalonu 30. září a do prodeje by se nová 508 měla dostat začátkem roku 2011. O provedení kupé se zatím neuvažuje, ale pravděpodobně se dočkáme kabrioletu s pevnou skládací střechou.

Galerie

Komentáře