foto Driversweb.cz

Hyundai Genesis Coupé facelift – evropský ksicht

Datum článku: 11.11.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Už po roce na trhu přichází facelift, který upravuje ten největší problém Genesisu – jeho až příliš asijsky vypadající tvář.

Skutečně, hlubší účel tenhle facelift nemá, než přiblížit design Genesisu současnému stylu evropského Hyundaie. Předchozí verze vypadala přeci jen až moc jako korejec, což v Americe, která je hlavním trhem Genesisu zase tolik nevadí, ale v Evropě to působí jako pěst na oko. Tak ho tu máme a konečně oficiálně, Genesis Coupé po plastice, seznamte se.

Nová agresivnější příď Genesisu hodně pomohla, konečně opravdu vypadá na tu naštvanou bestii s šestiválcem, kterou v jádru je. No, a to je v podstatě vše podstatné, co facelift přinese. Vlastně ne vše, ještě víme, že vrcholný šestiválec 3,8 GDI by teď měl mít 333 koní místo původních 306, čímž už překonává Nissan 370Z, tedy alespoň na papíře. A doufáme, že se zapracovalo na interiéru a dalších detailech, které byly také příliš americky odfláknuté.

Na primárně tuningové show SEMA v Las Vegas, která probíhala v minulých dvou týdnech, se ukázalo hned několik upravených Genesisů, a šíří se spekulace, že Genesis ještě dále posílí. Líbil by se vám šestiválec s kompresorem a výkonem 400 nebo až 450 koní? To by Hyundai katapultovalo najednou na úroveň Porsche 911 nebo základní Corvette. Věřili byste tomu?! Na to si ale musíme ještě počkat. Teď třeba i na oficiální informace o faceliftu, které Hyundai v příštích dnech a týdnech jistě vypustí ještě před premiérou upraveného Genesisu Coupé, která se nejspíš odehraje v lednu na Detroitském autosalonu.

Názor Driverswebu: Skvělé auto se stává ještě lepším, tedy zejména přitažlivějším na pohled. Ne, Hyundai se už skutečně nikdo nemůže vysmívat a brát ho jako podřadnou značku...

Galerie

Komentáře