foto Driversweb.cz

Sraz příznivců ST / RS, 26. 6. 2010

Datum článku: 1.7.2010 | Autor textu: Matěj Slepička

V Bechyni se pořádal v pořadí již druhý sraz příznivců sportovních divizí Fordu. Jsme také příznivci, takže tady jsme nemohli chybět.

Ráno tedy oblékám klubové tričko a mezi posledními vyrážím do Bechyně. Naše redakce byla hojně zastoupena vozy Focus ST, Puma a S-Max v poněkud nezapadající motorizaci 2,0 TDCI, který se tady ukázal na test. Mezi přítomnými vozy byli také zástupci Mondea ve verzích ST200 i ST220, Focusů ST a po jednom kousku Fiesty ST a nového Focusu RS. Letos bohužel chyběla flotila Focusů ST170, Focusu RS první generace či zástupci Cosworthů. Po registraci probíhala vědomostní soutěž zaměřená na sportovní Fordy. V testu se objevují i záludné otázky jako rozluštění zkratek ST a RS (mimochodem Sport Technology a Rallye Sport). Následuje oblíbená soutěž v parkování na přesnost, kde se vyplácí nespěchat. Navazuje záludná soutěž ve slalomu. Kužely jsou rozmístěny nerovnoměrně a průjezd je zkomplikován párem vyosených bran. Tady bodují především malé vozy jako je Puma a Fiesta, ale i Focusy působí velmi obratně. Po slalomu následuje přestávka na oběd, kde má konečně možnost bodovat S-Max se svými sedmi místy k sezení. Po odpolední přestávce následuje příprava sprintů na 400 metrů. Nejoblíbenější dvojicí se stávají modrý Focus ST s vyladěným motorem na 280 koní a Focus RS, jenž disponuje výkonem 300 koní. Až po indisponování RS zátěží 180 kg sprinty vyhrálo poladěné ST. 

Přichází vyhlášení vítězů, kde se umísťuje na prvním místě Foki s Focusem RS. A zbylé pozice patří občasným přispěvatelům Driversweb.cz Lukášovi a Johníkovi. Gratuluji, kluci.

Po vyhlášení vítězů organizátoři připravili překvapení v podobě projížďky závodní motokárou. Můžete se těšit na krátký test od Johníka, který vyjde zanedlouho.

Druhý ročník srazu sportovních fordů se opět povedl. Organizace byla zvládnuta na jedničku a po celý den panovala přátelská atmosféra. Jen tak dál, kluci.

 

  Sraz příznivců sportovních fordů pořádal klub STdriveRS.cz 

 

Galerie

Komentáře