foto Driversweb.cz

Ford Mad Max Interceptor Concept – nuda v kanclu

Datum článku: 9.7.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Natáčení nového dílu Mad Maxe pomalu začíná. Mohl by tohle být parťák hlavního hrdiny?

Vzpomínáte si na dnes již kultovní film Mad Max o automobilovém šílenství v postapokalyptickém světě? Vycházející hvězdě stříbrného plátna Mela Gibsona tehdy sekundoval upravený Ford XB Falcon ročník '73.

Chlapíci v australském Fordu se trochu nudili a tak se připojili k projektu australského pořadu Top Gear (Ale ano, mají vlastní televizní verzi. Vy to nevíte?!) a vytvořili novou interpretaci. Vlastně hned dvě verze.

Tady je první a než se zeptáte – ty blesky vpředu, to je taser, nástroj obyčejně používaný na spaficikování násilníků pomocí elektrického proudu. Že by se hlavní hrdina měl bát znásilnění?

A tady je druhá verze. Ta žádné blesky nemá. Hanba! Na projektu pracovali nejschopnější designéři Fordu, Nima Nourian a Simon Brook, a představili své rozdílné vize, přičemž lidé mohli rozhodnout svým hlasováním (hlasů bylo přes 10 tisíc) o tom, kterou z nich dotáhnou inženýři Fordu do posledního stadia, modelu v plné velikosti.

Ani jedna z vizí Fordu si ale nezahraje ve filmu, do toho byl již vybrán jiný vůz, snaha Fordu představuje pouhé designové (a bezpochyby i marketingové) cvičení. Lidé od Fordu se ale pro projekt nadchnuli, přestože na něm pracovali mimo svou pracovní dobu. Dokonce podnikli i společné promítání původního filmu, aby nasáli atmosféru. Mad Max 4: Fury Road s Tomem Hardym v hlavní roli neočekáváme v kině dříve než v průběhu roku 2013.

Názor Driverswebu: Když se my nudíme v redakci, závodíme na kancelářských židlích. Tohle ale taky není špatný nápad...

Galerie

Komentáře