foto Driversweb.cz

Ford Mustang Shelby GT500 – 650 koní a 320 km/h!

Datum článku: 16.11.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Facelift Mustangu pro modelový rok 2013 přináší pořádný výkonový skok pro kladivo do závodů od semaforu k semaforu. Máte na to ho zkrotit?

Vydolovat koně z klasického amerického osmiválce nebyl nikdy velký problém. Přenést je na silnici už ano. Jak v téhle disciplíně obstojí nový GT500? V první části rozhodně, kompresorový V8 s objeme 5,8 litru má po komplexní kůře divize SVT těžko uvěřitelných 650 koní.

To je o sto víc než měl předchozí model. To je dokonce o 150 víc než 911 GT3 RS 4.0, o 70 víc než 458 Italia a o 50 víc než má MP4-12C. 650 koní! V sériovém Fordu Mustang! Chápete to?! Je to také o velmi podstatných 70 koní víc, než kolik bude mít nejvážnější reálný konkurent, Camaro ZL1, kterým se Ford rozhodně nehodlá nechat zahanbit.

Výsledkem je maximální rychlost na bájné metě 200 mph, tedy 320 km/h. Můžete namítnout, že tekhle rychle a ještě rychleji jela nedávno jedna trochu upravená Škodovka, ale není to tak dávno, co leckterá Ferrari měla problém se k téhle metě přiblížit. A vy si to teď můžete dát ve Fordu po cestě z McDrivu.

Úprav doznal v rámci faceliftu i Boss 302, jehož atmosférický osmiválec teď dává 426 koní. Společně se základním GT se pak už měnily jen detaily typu jiný tvar nárazníků, nepostradatelné LEDky nebo infotainmentový systém. Samé zbytečnosti, které vás neudělají rychlejším. Entuziasty ale potěší, že na přání mohou mít Recara přizpůsobená tak, abyste v Bossovi nebo GT500 mohli pohodlně jezdit i v helmě. Jen u okýnka McDrive s ní možná hodně překvapíte obsluhu a a pokud máte integrálku, před pojídáním burgerů a hranolek si ji raději rovnou sundejte.

Pokud pomýšlíte na nákup Mustangu, nový modelový ročník je teď ještě lepší než byl kdy předtím, takže určitě neváhejte a splňte si sen. Mustang je prostě záležitost srdce.

Názor Driverswebu: 650 koní a 320 km/h!!! Pořád nemůžeme uvěřit...

Galerie

Komentáře