foto Driversweb.cz

Volkwagen Polo WRC – rallye speciál od roku 2013

Datum článku: 6.5.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Fordu, Citroënu a Mini přibyl ve WRC další soupeř. Skvěle! Ale má to jeden zásadní problém, který těžko překousneme...

O účasti VW v závodech rally se mluví už hodně dlouho, vlastně to všichni brali jako hotovou věc. Jen nikdo si nebyl jist kdy a s jakou posádkou. A s jakým autem. Dvě odpovědi už máme, Polo WRC se objeví na světových tratích již napřesrok. VW má samozřejmě ambice, vždyť již párkrát vyhráli tu nejdobružnější a nejdelší rallye - Dakar, proto byla s týmem spojována taková jména jako Seb Loëb nebo Peter Solberg. VW však zatím odmítl o složení posádek mluvit, je na to ještě příliš brzy. Podle lidí uvnitř týmu je ale Solberg v kokpitu Pola jistota.

Rallye tým má připravený rozpočet na tři roky působení v soutěži. Příští rok plánují nasadit do některých soutěží závodní Fabie, aby tým získal cenné zkušenosti ze světových soutěží. Už vám to došlo? Škoda Fabia WRC nebude! Volkswagen pohřbil plány českého týmu Škoda Motorsport s dlouhou tradicí působení na závodních tratích v zájmu lepších prodejů svých vlastních aut. Ale ještě předtím stihl vytěžit veškeré know-how, které český tým dokázal shromáždit. Macecha znovu odkrývá svou pravou tvář. Uvidíme, jestli si Škoda podrží alespoň svůj zákaznický program S2000.

Názor Driverswebu: Tak nejdřív vyberou místo Scirocca obyčejné Polo, pak tím zabijou plány Škodovky. Jsme pořádně otrávení, to si pište!

Galerie

Komentáře