foto Driversweb.cz

Garmin MirrorNavi – kousek Veyronu v každém Fordu

Datum článku: 8.12.2010 | Autor textu: Martin Jánský

Ford přináší na trh jednu horkou technickou novinku, která vám, ehm, nabídne pocity řidiče nejrychlejšího auta světa. Nebo tak nějak.

Ambiciózní titulek? Možná, ale byl to právě Veyron, který poprvé přinesl na světlo světa navigaci ve vnitřním zpětném zrcátku, a Ford tuto technickou vychytávku dnes nabídne i masám. MirrorNavi spočívá prakticky v tom, že speciálně upravené vnitřní zpětné zrcátko je dělené - jedna jeho část slouží jako běžné zpětné zrcátko s funkcí automatického zatmavování, na straně u řidiče je pak prostor, kam lze vložit navigaci Garmin Nüvi 1255T. Výhody jsou zjevné: navigace nepřekáží ve výhledu z čelního skla; nikde vám neplandá napájecí kabel, protože ten je integrován přímo do zrcátka; umístění je nenápadné, takže tolik neláká nenechavce; a když už nějakého zaujme a on ji úspěšně uloupí, vše vám zacvaká pojišťovna, protože díky tomuto integraci přímo do auta ji lze považovat za součást vozu.

Celá tahle sranda vás vyjde na cca 7500 Kč bez DPH, technici vám ji namontují do hodiny a to do všech modelů, kromě nového Ka a Rangeru.

Názor Driverswebu: Jak prosté! Proč to nenapadlo nás?

Galerie

Komentáře