foto Driversweb.cz

Peugeot RCZ Asphalt Edition – a další limitka

Datum článku: 30.6.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Limitovaná edice RCZ čítá jen 75 kusů. Stihnete si pro sebe jedno urvat?

Peugeot skončil v Le Mans až druhý, ale když už měli tu limitovanou edici RCZ připravenou... Ne, to není úplně fér, pár speciálních verzí RCZ už dosud bylo a pár jich nejspíš i bude. Tahle se jmenuje Asphalt Edition, ale nejde o RCZ s vlastním kusem dokonalé silničky někde v horách uzavřené jen pro vaši potřebu. Jde zase jen o pár designových detailů a produkci omezenou produkci na 75 kusů.

Asphalt edtion je založená na nejsilnějším RCZ 200 THP s dvousetkoňovou šestnáctistovkou, kterou jsme před časem testovali a moc se nám líbila (dokonce se vyrovnaně porvala se Sciroccem). Nejzásadnější změnou, a to vám o podstatě téhle edice řekne prakticky vše, je nový, exkluzivní matný lak Telluric grey kombinovaný s černou střechou, dál dostanete 19" černá kola a ladící černé brzdiče. Interiér je pokryt skvělou kůži Nappa, kožený je i volant volant a řadicí páka. A to je celé, přátelé. Samozřejmě se na karoserii i v interiéru najde řada znáčků "Asphalt", aby všichni věděli, s kým mají tu čest. Edici Asphlat dostanete s výbavou GT a jako bonus si odvezete i přední a zadní parkovací senzory a systém Peugeot Connect Media s integrovanou navigací. Cena začíná lehce nad 800 tisíci, ačkoliv si nejsme jistí, že se na český trh dostane byť jen jediný ze 75 vyrobených kousků.

Názor Driverswebu: Podívejte se na TOHLE VIDEO a řekněte nám upřímně: opravdu si ještě někdy v budoucnu chcete koupit auto od těchhle lidí?

Galerie

Komentáře