foto Driversweb.cz

RUF Roadster

Datum článku: 21.10.2010 | Autor textu: Adam Špaček

Po vlně různých retro modelů od Porsche přichází se svým příspěvkem automobilka RUF.

Porsche v poslední době nezahálí a představuje speciální retro verze pomalu, ale jistě dosluhujícího modelu 911-997. Pokud vás tedy po modelech GTS a Spyder napadlo, že by se mohl objevit stylovější kabriolet à la původní Targa, nebyli jste daleko od pravdy. Jediný rozdíl je v tom, že s ním nepřišlo Porsche, ale automobilka RUF.

Jak je znalcům hned na první pohled jasné, inspiroval se RUF provedením 911 Targa z roku 1967. Dominantou vozu je typický ochranný a výztužný rám, na který lze upevnit dvoudílnou pevnou střechu. Vzhledem k tomu, že jsou díly vyrobeny z karbonu, rozhodně se při sundávání nenadřete. Zadní část střechy je potom plátěná a odepínatelná s třívrstvým polykarbonátovým sklem.

O svižné svezení se postará typický plochý šestiválec o objemu 3,8 litru, který bude nabízen ve dvou provedeních. Komu nebude stačit 400 koní atmosférické verze, může si vybrat přeplňovanou o výkonu 560 koní. Standardně je Roadster nabízen s manuálním šestikvaltem, ale můžete si připlatit i za dvouspojkovou převodovku. Zároveň si lze také v případě zájmu přiobjednat variantu s pohonem všech kol. Atmosférická verze zrychlí z 0–100 km/h za 4,6 vteřiny a bude ochotně pokračovat až do 295 km/h.

Pokud se vám Roadster líbí, připravte si na atmosférickou verzi v základu 195 000 eur, což rozhodně není málo. Inu, za exkluzivitu se platí...

Galerie

Komentáře