foto Driversweb.cz

Lamborghini přijímá objednávky na Aventador

Datum článku: 12.1.2011 | Autor textu: Ondřej Závodník

Aventador není pokračování efekty nabitého sci-fi filmu od Jamese Camerona. To ale není důvodem ke zklamání. Je to vlastně úplně naopak – teď byste měli všichni vyvádět radostí. Jak titulek napovídá, je to nové dítko výrobce supersportů Lamborghini.

Nikdo by neměl pochybovat o schopnostech marketingového oddělení italské automobilky. Nejprve pár fotek zamaskovaného prototypu prohánějícího se po okruhu, potom jedna promofotka – a teď zpráva o tom, že se rozjelo přijímání objednávek na tento skvost. A to i přesto, že Aventador by se měl představit na ženevském autosalonu až za pár měsíců… Je vám asi jasné, že kdyby se takhle prezentoval nový model Dacie, bylo by to k ničemu, i když na našem zvráceném trhu, kdo ví… Každopádně Lamborghini si to může a možná i musí dovolit.

Celým jménem se novinka nazývá Aventador LP700-4, a protože je tohle web především pro nadšence do aut, nemusím zdůrazňovat, že 700 je počet hlav v koňském stádu a číslovka 4 značí pohon všech kol.

V základní výbavě naleznete ABS, ESP, armádu airbagů, navigaci, klimatizaci, přípojku na iPod, ale například i dešťový senzor, to kdyby začalo při zdolávání zatočených alpských silniček pršet a vy samozřejmě nemohli sundat ruce z pádel řazení.

V neposlední řadě je tu V12, která při výkonu 700 koní a 690 Nm točivého momentu splňuje jen tak mimochodem ještě emisní normu EURO5. Aventador tak bude schopný uhánět až 350 km/h a kamkoliv přijede, vyroste minimálně jedna kytička…

Tak na co čekáte? Jak to, že ještě netelefonujete do Sant’Agaty? Za cenu 260 000 eur bez daně (cca 6 500 000 Kč) to bude jedna z nejlepších koupí roku!

Galerie

Komentáře