foto Driversweb.cz

Frankfurtské střípky – autosalon nevšedně, část II

Datum článku: 23.9.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Autosalon je nejen plný aut, ale také modelek, které se u nich postávají a snaží se přilákat ještě více pozornosti. Nebyli bychom Driversweb, aby neupoutaly i náš objektiv. Mezi davy můžete ale narazit také na velmi známé tváře automobilového průmyslu. My vám přinášíme galerii, kde je trochu od obojího.

Modelky jsou samozřejmě nepřehlédnutelné, nejkouzelnější krásky byly tradičně u italských značek.

A kde jinde by měly být uhrančivé krásky, než právě u matného Aventadoru?

 

Krásky letí na italská auta, víte? Hlavně těmhle neříkejte, že pod italskými znáčky je americká technika.

Kočičky u Abarthu měly zatím volno. Nejspíš řešily, kam by si v bytě vystavily dřevěnou krabici od Esseesse paketu k jejich Abarth 500C.

Ale ani v Německu nepodcenili situaci a posílili atraktivitu své expozice trochou lidského tepla a něhy.

Krásky byly k vidění ale i mezi zástupy novinářů, třeba za objektivem kamery.

Mimochodem, k vidění byly i hodně velké kamery.

Zpátky k holkám. Nemůžeme opomenout stánek Kia, kde neobyčejně krásnou studii GT doplňovala neobyčejně krásně se usmívající slečna. Velmi příjemné překvapení autosalonu. Obojí. Odkud doklouzala dívka na bruslích se nám nepodařilo zjistit, za pár chvil zase frnkla pryč.

 

Autosalon je ale hodně o jemných prachovkách a spreji na čištění skel.

Oprašuje a čistí se často, všude a všechno. Zejména před natáčením interview a focením pro věhlasné magazíny. Třeba Driversweb: "Chlapče, ještě tamhleten kousek jsi minul! A dělej, nemám na to celý den!"

Samozřejmě jsou jisté rozdíly mezi značkami i v technice čištění aut. Mazdě stačí jedna šikovná holčina s hadříkem, v Bugatti mají celou patru sehraných expertů v rukavičkách.

 

Tiskové konference také znamenají možnost potkat naživo nějvětší osobnosti automobilové branže. Kdo jiný by měl uvést nové Lambo než sám Stephan Winkelmann?

Super Trofeo bylo samozřejmě hojně obletováno novináři. Gallardo přineslo Lambu velký úspěch a finanční stabilitu, tak se s ním loučí víc než důstojně. To Lotus je teprve na začátku stejné cesty, ale Danny Bahar se už teď tváří hodně spokojeně. Není divu, podařilo se mu zaujmout veřejnost v maximální míře, získat zkušené spolupracovníky a zatím jde revoluce u Lotusu podle plánu. Zákazníci se mohou přímo přerazit, aby si mohli pořídit Evoru GTE.

 

Největší zážitek byla ale možnost stát poblíž legendy.

Walter Röhrl dával zrovna po představení nové 911 rozhovor přímo pro Porsche. Na co byste se ho zeptali, kdybyste měli jen jedinou otázku?

"Byl jste někdy v autě vystrašený k smrti?" Netroufl bych se zeptat. Vlastně bych ze sebe tváří v tvář legendě všech legend nejspíš nedostal ani slovo.

A rozhodně by nebylo vhodné chtít autogram... na břicho... Tedy alespoň pokud nejste modelka z první půlky našeho dnešního článku.

Galerie

Komentáře