foto Driversweb.cz

Porsche Semper Vivus – šokující hybrid pro Ženevu

Datum článku: 24.2.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Porsche a hybridní technologie jsou si blíž, než jste si vůbec troufali pomyslet. V Ženevě se ukáže jeden velmi speciální důkaz, kterým nás bude Porsche chtít přesvědčit.

Když se řekne Porsche, proletí nám hlavou spousta různých verzí 911 (Carrera, Carrera S, Turbo, GT2, RS všech možných ročníků), fajnšmekrům Carrera GT nebo 550 Spyder, pamětníkům možná i 356, 928, 924/944, 914... a celá daší řada čísel. Uslyšíme u toho typické brumlání plochého šestiválce, rozhodně ne pronikavé ticho elektrického pohonu. Jenže Porsche má k hybridům až nebezpečně blízko, jak se nás v Ženevě bude snažit přesvědčit s modelem Semper Vivus, abychom lépe přijali Cayenne hybrid, Panameru Hybrid, hybridní supersport 918 a bůhvíjakédalšíverzesiještěvymyslí. Abychom ale citovali tiskovou zprávu, kterou si pro nás s uvolněním následujíícího videa přichystali:

"V roce 1900 Ferdinand Porsche vstoupil na neprobádané území. S prvním funkčním, plně hybridním autem na světě, který nazval Semper Vivus ("Stále živý"), se zrodil princip sériového hybridu. Díky ohromujícímu projektu Porsche muzea ve Stuttgartu se za čtyři roky podařilo Semper Vivus znovu oživit. Příští týden, 111 let po přelomové inovaci Ferdinanda Porsche, Semper Vivus znovu zamíří do světel ramp Ženevské autoshow 2011."

Fascinující.

Galerie

Komentáře