foto Driversweb.cz

Volkswagen Golf GTI 35 – dárek k narozeninám

Datum článku: 10.5.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Golf GTI slaví své 35. narozeniny a jaký lepší dárek si nadělit, než speciální edici?

Ikona nám pomalu ale jistě dospěla do středního věku, ale zdá se, že vyzrála a úspěšně se vyhnula krizi. Stejně jako před pěti lety u páté generace Golfu, i letos VW připravilo pár příjemných drobností navíc. Tou nejdůležitější je výkon, ten povyskočil o 25 koní na pěkných 236, což je přesně na půli vzdálenosti mezi obyčejným GTI a nejostřejší verzí R. Edice 30 také dostala snížený podvozek, takže nemáme věru důvod domnívat se, že to tentokrát bude jinak. O Dalších změnách se VW zatím nevyjádřil.

Ostatní změny se už týkají pouze stylingu. Upravený přední nárazník, nová kola, červeně nalakované brzdiče a řada znáčků "35". Podobně v interiéru přibyla upravená sportovní sedadla částečně čalouněná kůží se znaky "35" a hlavice řadicí páky tvarovaná jako golfový míček, jasný odkaz na originál z roku 1976.

Edice 35 bude nabízena ve tří i pětidveřové variantě s manuálem i dvouspojkovou převodovkou DSG. Ceny v Německu se líši o 3 150 Euro (cca 78 tisíc Kč) oproti standardnímu GTI. Snad je v tom ještě nějaká výbava navíc, jinak by to byl dost drahý čiptuning. Golf GTI 35 se oficiálně představí na počátku června na tradiční tuningovém festivalu VW Group u Wörthersee v Rakousku.

Názor Driverswebu: Všechno nejlepší k narozeninám, naše milé GTIčko.

Galerie

Komentáře