foto Driversweb.cz

McLaren MP4-12C GT3 racer – zrozen jako vítěz

Datum článku: 5.5.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Když se McLaren do něčeho pustí, nekončí to většinou fiaskem. Tentokrát se vrhl se svým supersportem MP4-12C na tratě závodů GT3. Máme fotky i video!

MP4-12C. Velmi hloupé jméno pro exkluzivní supersport, ale ideální označení pro závodní stroj. McLaren se znovu vrhá do víru závodních tratí se svým nejnovějším výtvorem. Tentokrát ale bude projekt MP4-12C GT3 fungovat jako program zákaznických závodních vozů.

Nemáte hluboko do kapsy a chcete si exkluzivně zazávodit? Třeba v Porsche 911 GT3? Nebo Ferrari 458 Challenge? Aston Martin V8 Vantage, Audi R8, Ford GT, Lambo Gallardo a mnohá další auta jsou vám také k dispozici. V této silné konkurenci se bude snažit se svým závodním programem, jehož cílem je "nejkvalitnější, nejspolehlivější a nejlépe řiditelné auto ve startovním poli".

Aby se vůz zákazníkům ukázal v tom nejlepším světle, zúčastní se tým McLaren GT závodní série Blancpain Endurance Series konající se na španělském Circuito de Navarra, na Magny-Cours ve Francii a britském Silverstone. McLaren má v plánu zúčastnit se i 24 Hours of Spa a nový MP4-12C GT3 se fanouškům předvede na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Co je asi nejzajímavější informací ve výčtu úprav nutných pro přeměnu silničního auta na závodní s nálepkou "schváleno FIA" je fakt, že motor (twin turbo V8 3.8 z dílen Ricardo) musel být podladěn ze silničních 600 na "pouhých" 500 koní, aby odpovídal výkonům ostatních aut ve své třídě. Tak co? Už zvedáte telefon?

Názor Driverswebu: Máme tušení, že MP4-13C GT3 nebudete vídat na chvostu startovního pole. Nejspíš i se cirkusovou opičkou za volantem bude pekelně rychlý.

Galerie

Komentáře