foto Driversweb.cz

Mazda Shinari

Datum článku: 2.9.2010 | Autor textu: Adam Špaček

První vlaštovka nového designového jazyka Mazdy byla představena na výstavě designu v Milánu.

Současný designový styl Mazdy „Nagare“ se chýlí ke konci, a tak byla vypuštěna první vlaštovka reprezentující nový jazyk Kodo. Kodo, což znamená „duše v pohybu“, by mělo nahradit současný, přírodou inspirovaný design Nagare v příštích generacích vozů Mazda.

Koncept Shinari reprezentuje v dnešní době stále populárnější čtyřdveřové kupé. Dominantou vozu je výrazný přední nasávací otvor, který je o poznání méně usměvavý než u současných vozů Mazda, a úzké světlomety, které dodávají vozu agresivní vzhled. Dále si můžete všimnout bočních výdechů motoru hned za předními koly. Elegantní křivky vozu jako by plynou a působí tak dynamickým dojmem. Třešničkou na dortu jsou pak například zpětná zrcátka.

O budoucnosti konceptu Shinari zatím nic nevíme, ale nabízí se dvě varianty. Shinari by mohlo být náhledem na novou Mazdu 6, nebo nepřímým nástupcem modelu RX-8, který se přestal vyrábět kvůli přísným emisním limitům Euro 5. Tak jako tak vypadá koncept velmi slibně a já osobně se nemohu dočkat nové generace Mazdiček v podobném stylu. Mohlo by tak být na silnici opět na co koukat.

Galerie

Komentáře