foto Driversweb.cz

Ford EcoSport – zapomeňte na Fusion

Datum článku: 4.1.2012 | Autor textu: Martin Jánský

Malé SUV na bázi Fiesty získalo jasné obrysy i tvář.

Vzpomínáte si na Fusion? Lehce zvýšenou nevzhlednou krabici na bázi minulé Fiesty, která lákala na českém trhu zejména velmi lidovou cenou, ale vypadala tak, že byste si o ni ani neopřeli kolo? Tak na ni rychle zapomeňte, tohle SUV na bázi současné Fiesty už je docela jiná káva!

Zatím jde pouze o koncept, ale zkušenost s minulými studiemi Fordu nám napovídá, že se toho příliš nezmění. Rozhodně nezmizí obrovská tlama grilu v předním nárazníku, která se nám moc nelíbí a nejspíš bude strašit děti ve snách, a nezmizí snad ani nová zamračená světla s moderně působící, propracovanou grafikou, která se nám naopak líbí moc. EcoSport vypadá, že si Fusiony dává k obědu!

Boční dynamické linie nechávají vzpomenout na minulou Kugu, Fiestu v jejích liních překvapivě neuvidíte ani náznakem, přestože většina vnitřností bude pocházet právě z tohoto oblíbeného mini. S ním bude sdílet zejména motory, mezi nimiž je Ford teď nejvíce hrdý na svůj turbodmychadlem přeplňovaný litrový tříválec EcoBoost, který ovšem nabízí 120 koní. Určitě se ale dočkáme i malého dieselu.

EcoSport je dalším z řady globálních modelů strategie One Ford, představí se oficiálně už zítra na autosalonu v Dillí, což jasně dokládá, jak jsou rozvojové trhy v Asii pro evropské automobilky důležité.

Názor Driverswebu: Další skvělé malé auto z dílny Fordu a další bestseller? Nemáme nic proti... jen jestli ta přední maska není přeci jen trochu velká...

Galerie

Komentáře