foto Driversweb.cz

Porsche 911 Cabrio – léto v plném proudu

Datum článku: 23.11.2011 | Autor textu: Martin Jánský

Teď se spíš blíží mrazy, ale na druhou stranu otevřená sezona je vždy za dveřmi a je dobré být připraven. Porsche vám teď dává šanci s novou otevřenou 911. Máme pro vás i video!

Není to tak dávno, co spatřila světlo světa nová 911, a už tu máme další verzi, tentokrát tu pro pozéry.

911 Cabrio vypadá samozřejmě předvídatelně, ale to jistě není na škoda. U Porsche se vyvarovali experimentů s pevnou skládací střechou a stále věří té látkové, byla by ale chyba se domnívat, že prostě jen vzali tu z 997 a přišroubovali ji i na 991.

Nová skládací střecha má totiž zcela novou, radikální konstrukci. Možná působí jako běžná více vrstvá látka, ale ve skutečnosti vrchní a zadní díl střechy tvoří speciální kompozitní panely potažené látkou. Ty umožňují střeše lépe držet tvar a zlepšuje komfort snížením hluku a zvýšením odolnosti proti aerodynamickým a přírodním vlivům. Do panelů je také vlepeno sklěnené zadní okno. Boční část střechy je již klasicky více vrstvá látka, celé je to navlečeno na moderní magnéziový rám a schová se pod zadní kryt za pěkných 11 sekund a lze s ní operovat až do rychlosti 60 km/h. Součástí výbavy by také měl být automatický deflektor.

Tuto novou konstrukci střechy má Porsche už patentovanou a uvidíme ji i na nové generaci Boxsteru, která přijde v průběhu příštího roku. 911 Cabrio se oficiálně představí v lednu v Detriotu a bude zpočátku dostupná ve variantě Carrera s plochým šestiválcem 3,4 litrem a 350 koni a silnější Carrera S s 3,8 litrem bude mít 400 koní.

Bezpochyby později přijdou i varianty s pohonem všech kol a následně i Turbo, to vše i jako kabrio. První testy naznačují, že i když je 911 daleko schopnější GT, stále má srdce sportovního auta. Bude to asi hodně příjemné svezení.

Názor Driverswebu: Správnou volbou stále zůstává uzavřené kupé, ale kabrio je teď lepší než kdy dřív.

Galerie

Komentáře